Knapparna på kameran

Nu är det dags att DU bestämmer hur du vill ha din bild, inte att kameran gissar sig till vad du vill ta för bild Våga vägra auto – Knapparna på din kamera.

En bild skapas genom lagom mängd ljus, detta åstadkommer du med knapparna för isotal, slutatid och bländare – nu är det dax att ta kommandot över dem! Vi letar upp knapparna på DIN kamera och genom praktiska övningar befäster du kunskapen om dem och visp så kommer du att bemästra dem! Kursen kommer även att ta upp skillnaden mellan jpg och Raw-filer, vitbalans och auto/manuell fokus. Vi pratar brännvidd, skärpedjup och distorsion.

Att förstå bakgrunden till knapparnas betydelse förklarar manualen som annars kan vara svårtolkad. (Maria var..) ibland lite för snabb men det fanns bra med utrymme för att fråga om man inte hann med.” – Bo 60 år

När du vant dig vid grundknapparna A (Av), S (Tv) och isotal, är det dags att gå nästa steg i utbildningen och fördjupa dig i de mindre vanliga knapparna. Knapparna på kameran – Fördjupning. Vi kommer att gå vidare med över/underexponering, evaluerandeljusmättning, AI servo etc. Har du frågor eller önskemål som du vill skall tas upp på kursen maila och i mån av tid kommer jag att svara på dem.  Kursen gör dig till en mer kreativ fotograf och ökar din självkänsla i att själv våga försöka, leka och experimentera med kameran.